Waarom een fietser doelen moet stellen
jens voigt

Doe eens gek…

Je kent dat wel, het gevoel dat je iets moet van jezelf. En dan heb ik het niet over haantjes gedrag 🙂 ; nee, iets doen voor jezelf, of nog mooier, iets doen voor een ander. Neem nou bijvoorbeeld Jens Voigt. Op 2 januari 2017 ging Jens Everesten. Met andere woorden, hij gaat net zoveel hm’s  maken als de Everest hoog is. 8848, om precies te zijn.Het mooie is dat Jens hiermee 10.000 Eurie ophaalt en dit sponsort aan het kankerfonds! Dat vind Trans Limburg KLASSE van Jens.

jens voigt

Waarom je een missie nodig hebt.

Mooi als je iets doet voor het goede doel, maar het is ook leuk als je gewoon voor jezelf een doel stelt. Ergens de lat legt. Een doel geeft namelijk een mooie invulling aan je hobby. Je gaat niet alleen maar een beetje fietsen voor Jan-met-de-korte-achternaam, maar je wordt een man/vrouw on a mission! En dat kan van alles zijn. Goud halen in de Marmotte, een Trans Alp rijden, Trontheim-Oslo, of de Trans Limburg rijden. Het maakt niet uit welk doel je jezelf stelt. Het gaat erom dat je een horizon hebt; een focus. Het rondtrappen van de pedalen wordt dan echt trainen. En dat is leuk. Je gaat een trainingsschema maken en daardoor progressie boeken. Soms zul je ook teleurgesteld raken omdat je door een blessure o.i.d. achter raakt op je schema. Hier moet je mee leren om te gaan. En daarmee is het eigenlijk gezegd. Een doel maakt je een betere sporter.

 

Het gevaar van de missie.

Mooi als je een doel stelt. Maar wees er zeker van dat het ook echt jouw doel is, en niet het doel van je fietsmaatje. Je blijft gemotiveerd als je iets echt wilt bereiken en niet omdat je een ander een plezier wilt doen. Zorg er altijd voor dat je haalbare doelen stelt. Als je een trainingsschema maakt, wees dan realistisch. Plan geen vier trainingsmomenten per week als je eigenlijk maar tijd hebt voor drie trainingsmomenten.

Demotivatie komt vaak voort uit frustratie. Om jezelf gemotiveerd te houden maak je dus tussendoelen die haalbaar zijn. Elke keer als je je tussendoel haalt, is dat een prestatie waar je trots op kunt zijn. Hieruit put je vervolgens motivatie voor het volgende doel. Heb je een tussendoel niet gehaald, pas dan de volgende tussendoelen aan, zodat je niet achter de feiten aan blijft fietsen.

 

Stel jezelf een mooi doel voor dit jaar en ga ervoor!!

Bekijk ons reisaanbod

ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Drie dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een Valkenburgs hotel en diner op zaterdag avond zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
ladies only fietsweekend limburg
Drie dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een gezellig hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS. Ik denk dat dit ons mooiste MTB programma is. Hier zit alles in!

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

 

 

Over de auteur

client-photo-1
Patrick Dieteren

Commentaar

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.