Toertochten kalender voor mountainbikers en wielrenners
Trans-limburg-toertochtenoverzicht

Toertochten in Nederland voor mountainbikers en racefietsers

Gek van fietsen? Bekijk dan ons geweldige  Trans-Limburg programma

De NTFU stelt jaarlijks een mooi overzicht samen van interessante toertochten voor mountainbikers en wielrenners. Er is een handige zoekmodule aan gekoppeld. Zoek op discipine, afstand, provincie, datum, naam etc. Dat is gewoon super handig. Zo rijd je weer eens een keer een ander rondje 🙂
Voor mountainbikers heb ik nog wel wat interessante informatie samengevat in het artikel mtb routes Limburg, de mooiste mountainbike routes Limburg

Informatie over de toertocht

Als je een tocht aanklikt, krijg je allereerst beknopte informatie over de betreffende tocht. Bijvoorbeeld afstand en het verwachte aantal deelnemers. Zo heb je alvast een beetje een idee. De toertocht kalender stuurt je vervolgens door naar de pagina van de organiserende club, vereniging, stichting etc. Hier vind je dan meestal alle ins-and-outs van de betreffende tocht. Lekker makkelijk.

De ene toertocht is de andere niet

De ene tocht is wat duurder dan de andere. Vaak heeft dit te maken met het aantal faciliteiten dat aangeboden wordt. Is er ravitaillering onderweg, zijn er voldoende verkeersregelaars, kan je je fiets naderhand afspuiten, zijn er douches, zijn er verschillende afstanden, hoe ver is de langste afstand, is er fietsbewaking aanwezig? enz. Al deze factoren bepalen mede de prijs voor deelneming.

Van € 5,- voor de lokale mtb clubdag  tot bijvoorbeeld € 130,- voor de Oetztaler radmarathon

Logisch ook dat er verschil is hoor. Bij de Oeztaler Radmarathon doen honderden vrijwilligers mee, is de volledige route (238km!!) autovrij. Er worden filmopnames gemaakt en vormt in alle opzichten een kippenvel moment als je daar aan de start staat. Ik heb hem twee keer gereden en het is GEWELDIG. Kost wat, maar je krijgt ook wat; kijk maar eens naar het hoogteprofiel: oetztahler radmarathon hoogteprofiel

 

Toertochten als voorbereiding voor je mountainbike of racefiets doel

Heb je een doel voor ogen, zoals bijvoorbeeld de Oetztahler, de Marmotte, of ook geweldig mooi en zwaar, de Alpentour Trophy voor mountainbikers. Ik heb de ATT gereden in 2016, met snot voor de ogen… Maar goed, je hebt dus een leuk doel voor ogen. Misschien wel de drie daagse Trans Limburg voor mountainbikers (214 km en 4300 hm) of de drie daagse Trans Limburg voor wielrenners. (350km en 5500 hm). Lekker dichtbij huis ervaar je het buitenlandgevoel tijdens een driedaagse fantastische beleving!
Of misschien bereid je je wel voor op een mooie Alpenroute voor Mountainbikers  Dan is het leuk om de training een beetje uit de sleur te trekken door af en toe een mooie toertocht te rijden. Lekker relaxed in een andere omgeving met “soortgenoten”. Daarom: rijd af en toe eens een mooie toertocht. Je sponsort er een clubje mee en je ziet weer eens een ander stukje asfalt of single trail 🙂 Wil je fit blijven in de winter en een beetje doortrainen, lees dan dit blog over wintertraining eens.

Bekijk ons reisaanbod

ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Drie dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een Valkenburgs hotel en diner op zaterdag avond zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
ladies only fietsweekend limburg
Drie dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een gezellig hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS. Ik denk dat dit ons mooiste MTB programma is. Hier zit alles in!

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

 

 

Over de auteur

client-photo-1
Patrick Dieteren

Commentaar

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.