Trans-Limburg racefiets comfort | routes

Naast de racefiets klassieker, hebben we de racefiets comfort ontwikkeld. Bij de comfortversie overnacht je twee nachten in hetzelfde hotel. Dit brengt meer rust en is gewoon wat relaxter. De overnachtingen vinden plaats in Vijlen, hèt Nederlandse bergdorpje. Van hieruit liggen schitterende routes in Duitsland en Belgie binnen handbereik.  Het landschap is waanzinnig en onze routes zijn uiteraard zo verkeersluw mogelijk. Je zult écht genieten van deze drie etappes.

1

Dag 1 Op naar Vijlen


Vandaag ga je op weg naar Vijlen op 280 meter boven NAP. Dus dat wordt klimmen! Een verkeersluwe route waarbij de klimmetjes elkaar snel opvolgen. Rondom de Vrakelbergweg, bij de Fromberg, op slechts een paar km van Valkenburg,  is het landschap waanzinnig. De klimmetjes en afdalingen zijn net zó schitterend. En dit is nog maar het begin. Een pittige start. Via kleine slingerweggetjes bereiken we de grens me België bij het plaatsje Ulvend. Via het Franstalige deel van de regio Herve keren we langzaam via St. Jean Sart, terug richting de Nederlandse grens. Terug in Zuid-Limburg wachten de laatste kuitenbijters in een droomlandschap met klinkende namen als Rott, Melleschet en Harles. Dit was zeker een pittige eerste dag, maar nu ben je er: Vijlen.
2

Dag 2 De grenzen over


Je verlaat het hotel met een zoevende afdaling. Uiteraard, gelijk gevolgd door een beklimming… De achterkant Camerig. Een mooie geleidelijke klim, gevolgd door de afdaling van de Camerig. Je vervolgt via Sippenaken, de grens over naar Belgie. Vanaf hier ga je steeds meer hoogte winnen middels een aantal mooie, niet al te zware beklimmingen. Het landschap blijft overal schitterend. Aangekomen en Eupen, volgt een autovrije zeer geleidelijke klim langs de Wesertal Sperre. Je bereikt hier ook het hoogste punt van deze drie-daagse op bijna 600 mtr boven NAP. Vervolgens volgt een lekker snel stuk over Duits grondgebied richting Raeren en Kelmis. Je rijdt hoofdzakelijk bergaf en komt nog maar weinig beklimmingen tegen. Oh ja, de Vaalserberg moet je natuurlijk wel nog even over, via de Belgische kant met nieuw asfalt. Heel gaaf!  Via het drielandenpunt in Vaals kom je weer in Nederland.
3

Dag 3 De bekende namen


Je hebt niet in Limburg gefietst als je de bekende beklimmingen niet hebt gedaan. Klinkende namen als Cauberg, Kruisberg, Keutenberg, maar ook de bij locals geliefde, maar minder bekende beklimmingen passeren de revue. Natuurlijk komen we ook weer even in Belgie, vlak achter St. Geertruid ( st. Gieteren genoemd, in het Limburgs dialect) Een schitterende afsluiting met geweldig landschap, stevige beklimmingen en het èchte Limburg gevoel. De route is een aaneenkronkeling door het zuidelijkste stukje van Limburg. Op deze manier kunnen we je op deze laatste dag nog verrassen met mooie natuur, flitsende afdalingen en natuurlijk het nodige klimwerk. Als afsluitend toetje mag de Cauberg natuurlijk niet ontbreken. Vlak voor de finish “mag” je deze nog even doen. Ik denk dat je terug mag kijken op wederom een gave fietsdag met de nodige verrassingen en uitdagingen.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.
Vrijdag: 95 km, 1600 hm Light: 75 km, 1200 hm
Zaterdag:130 km, 1550 hm Light: 100 km, 1290 hm
Zondag: 95 km, 1250 hm Light: 75 km, 840 hm