Trans-Limburg racefiets comfort | routes

Naast de racefiets klassieker, hebben we de racefiets comfort ontwikkeld. Bij de comfortversie overnacht je twee nachten in hetzelfde hotel. Dit brengt meer rust en is gewoon wat relaxter. De overnachtingen vinden plaats in Vijlen, hèt Nederlandse bergdorpje. Van hieruit liggen schitterende routes in Duitsland en Belgie binnen handbereik.  Het landschap is waanzinnig en onze routes zijn uiteraard zo verkeersluw mogelijk. Je zult écht genieten van deze drie etappes.

1

Dag 1 Op naar Vijlen


Vandaag ga je op weg naar Vijlen op 280 meter boven NAP. Dus dat wordt klimmen! We bouwen het lekker voor je op. Een gematigd begin, zodat je een beetje kunt inrijden en hoe dichter je bij Vijlen komt, hoe meer dat je aan de bak moet. Een heerlijk dagje fietsen met verrassende weggetjes en uitdagend terrein.
2

Dag 2 De grenzen over


Vandaag mag je ook wel de koninginnenetappe noemen. Na een heerlijk ontbijt verlaat je Vijlen en kronkelt de route naar de Duitse grens. Via een kort stukje Duitsland wordt koers gezet naar Belgie. Na een gedeeltelijke omronding van het Lac Gileppe, ga je op naar het op één na hoogste punt van Belgie; de Baraque Michel. Je bevindt je nu op 674 mtr boven NAP. Vanaf hier zoef je naar beneden en kun je eventueel een stop maken om te lunchen. Vervolgens fiets je door het Franstalige deel van België met schitterende gehuchtjes, prachtige beklimmingen en zalige afdalingen. Mooie geleidelijke beklimmingen zijn kenmerkend voor dit gebied. Uiteraard kom je af en toe een èchte kuitenbijter tegen.
3

Dag 3 De bekende namen


Je hebt niet in Limburg gefietst als je de bekende beklimmingen niet hebt gedaan. Klinkende namen als Cauberg, Kruisberg, Keutenberg, maar ook de bij locals geliefde minder bekende beklimmingen passeren de revue. Een schitterende afsluiting met geweldig landschap, stevige beklimmingen en het èchte Limburg gevoel.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.
Vrijdag: 95 km, 1200 hm Light: 75 km, 950 hm
Zaterdag:130 km, 1900 hm Light: 100 km, 1500 hm
Zondag: 95 km, 1250 hm Light: 75 km, 950 hm