GPS FIETSROUTES Limburg van Trans-Limburg

Hier vind je interessante informatie over de gps fietsroutes van de Trans Limburg. De mooiste wegen door een geweldig landschap met veel hoogtemeters en weinig verkeer. Dat waren de uitgangspunten voor deze drie-daagse. Uiteraard zijn de GPS fietsroutes door ons veelvuldig gecheckt op o.a beleving, inspanning en ontspanning. De wielrenroutes van de Trans Limburg voldoen dan ook helemaal aan deze criteria. Je doorkruist Limburg en de grensregio tot aan Spa in België.

De bekende beklimmingen uit de Amstelgoldrace ontbreken natuurlijk ook niet en maken de wielrenroutes van de Trans Limburg tot een must voor de echte liefhebber. Hieronder zie je de weergaven van de drie routes. Je ziet aan het hoogteprofiel van de gps fietsroutes natuurlijk al dat het serious business is 🙂  In 2017 komt er van elke dag een kortere en dus ook minder zware variant. Zo is het voor de minder getrainden ook goed te doen. De overnachtingen zijn altijd in dezelfde hotels. Zo kunnen groepen zich opsplitsen overdag en slaap ‘s avonds toch iedereen in hetzelfde hotel. Je ziet het de wielrenroutes van Trans Limburg maken het mogelijk voor je:)

De Trans Limburg voor wielrenners is mooi opgedeeld in drie etappes. De gps fietsroutes zijn zodanig samengesteld en verdeeld over de drie dagen, dat het perfect past. Zo is er rekening gehouden met de aankomst en vertrekdag en is de langste tocht gepland op de zaterdag. Maar let op; ook de vrijdag en de zondag moet je stevig aan de bak!

1

Dag 1 The beauty*


Na het inladen van je bagage start deze schitterende drie-daagse fietsen in Limburg. Via de geleidelijke beklimming van de Goudsberg (met venijnige laatste meters), verlaat je Valkenburg richting Colmont. Hier rijd je een aantal schitterende verkeersluwe wegen met adembenemende vergezichten; dit is gelijk genieten! De fietsroutes in Limburg zijn gemaakt voor de echte liefhebber. Dat proef je meteen.  Je maakt al snel de nodige hoogtemeters voordat je koers zet richting België. Via een droomroute ga je van Sippenaken, via Remmersdael, naar Aubel. Goed plekje om even te lunchen voordat je de finale ingaat naar Noorbeek. Fietsen in Limburg is fietsen met een beetje buitenland-gevoel. Er is al veel geschreven over fietsroutes in Limburg, maar vandaag heb je het zelf beleefd! Een super dagje wielrennen: 95 km, 1500 hm. Er is ook een light versie* van 75 km. Dit kan op de dag zelf te beslist worden.

Bekijk hieronder de GPS fietsroutes

Klik hier om de routes in het veld hieronder te laden

2

Dag 2 The beast

Vandaag ga je stevig aan de bak. De fietsroutes verlaten Limburg en gaan de grens over naar België. Via talloze beklimmingen en steeds in een schitterende landschappelijke omgeving gaat het op naar Spa in België. Af en toe doorkruis je een typisch Belgisch plaatsje waar de stroomkabels in een soort spaghetti langs de gevels bungelen. Het asfalt kent soms slechte stukken met kuilen en gaten; handjes aan het stuur dus.

In Spa kun je een heerlijke lunch gebruiken en beslis je of je over de Rosier gaat, of rechtdoor Spa verlaat. De Rosier is een legendarische klim vanuit Spa, maar de terugweg ( je maakt min of meer een rondje) is ook zeer spectaculair. Op de terugweg naar Nederland kom je nog enkele stevige kuitenbijtertjes tegen. Vandaag ga je het wielrennen in Limburg voelen! Je finisht in Houthem St. Gerlach. 150 km, 2300 hm incl. de beklimming van de roemruchte Rosier (De “light” versie* zonder de Rosier is 124 km, 1750 hm; op de dag zelf te beslissen)

3

Dag 3 The legend


Na het ontbijt ga je van start voor de finale van deze drie-daagse over de mooiste fietsroutes van Limburg.  De kronkelwegen en de talloze beklimmingen uit de Amstel Goldrace vormen de inspiratie voor deze dag. We hebben een selectie van de highlights gemaakt en deze vorm gegeven in deze prachtige route. Fietsen in Limburg over wegen waar de grote mannen elk jaar koers leveren. Je beleeft de legende van de Amstel Goldrace! Een verrassend mooie dag fietsen in Limburg. Moe, maar voldaan finish je vandaag in de AGRXP. 105 km, 1400 hm. (ook voor deze dag is er een light versie* van 80 km; op de dag zelf te beslissen).


*Light versie:
Iedere dag heb je de mogelijkheid om een ingekorte variant te rijden van de Trans Limburg. Fietsroutes Limburg bieden voldoende variatie :). Je kunt iedere dag zelf beslissen of je voor de light versie gaat. De overnachting is altijd in hetzelfde hotel als de rijders van de volledige versie. Het kan handig zijn voor deelnemers die een wat mindere vorm hebben of voor als het weer niet mee zit.