Trans-Limburg racefiets klassieker | routes

De mooiste wegen door een geweldig landschap met veel hoogtemeters en weinig verkeer. Dat waren de uitgangspunten voor deze drie-daagse. Je doorkruist Limburg en de grensregio tot aan Spa in België. De bekende beklimmingen uit de Amstelgoldrace ontbreken natuurlijk ook niet en maken de wielrenroutes van de Trans Limburg tot een must voor de echte liefhebber. Uiteraard gaan de routes ook over onbekend terrein en zul je vaak verrast worden.

1

Dag 1 The beauty


Na het inladen van je bagage start deze schitterende drie-daagse fietsen in Limburg. Via de geleidelijke beklimming van de Goudsberg (met venijnige laatste meters), verlaat je Valkenburg richting Colmont. Hier rijd je een aantal schitterende verkeersluwe wegen met adembenemende vergezichten; dit is gelijk genieten! Je maakt al snel de nodige hoogtemeters voordat je koers zet richting België. Via een droomroute ga je van Sippenaken, via Remmersdael, naar Aubel. Goed plekje om even te lunchen voordat je de finale ingaat naar Noorbeek.

 

2

Dag 2 The beast

Vandaag ga je stevig aan de bak. De fietsroutes verlaten Limburg en gaan de grens over naar België. Via talloze beklimmingen en steeds in een schitterende landschappelijke omgeving gaat het op naar Spa in België. Af en toe doorkruis je een typisch Belgisch plaatsje waar de stroomkabels in een soort spaghetti langs de gevels bungelen. Het asfalt kent soms slechte stukken met kuilen en gaten; handjes aan het stuur dus en neem een extra binnenbandje mee…

In Spa (uitsluitend de volledige versie komt hier)  kun je een heerlijke lunch gebruiken voordat je over de Rosier gaat. De Rosier is een legendarische klim vanuit Spa, maar de terugweg ( je maakt min of meer een rondje) is ook zeer spectaculair. Op de terugweg naar Nederland kom je nog enkele stevige kuitenbijtertjes tegen. Je finisht in Houthem St. Gerlach.

 

3

Dag 3 The legend


Na het ontbijt ga je van start voor de finale van deze drie-daagse over de mooiste fietsroutes van Limburg.  De kronkelwegen en de talloze beklimmingen uit de Amstel Goldrace vormen de inspiratie voor deze dag. We hebben een selectie van de highlights gemaakt en deze vorm gegeven in deze prachtige route.  Je beleeft de legende van de Amstel Goldrace! Een verrassend mooie dag fietsen in Limburg. Moe, maar voldaan finish je vandaag in de AGRXP.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.
Vrijdag: 94 km, 1750 hm Light: 73 km 1250 hm
Zaterdag: 150km, 2400 hm Light: 83 km 1050 hm
Zondag: 103 km, 1485 hm Light: 82 km 1025 hm