Trans-Limburg mountainbike weekend routes

De mountainbike routes in Limburg zijn beroemd en berucht! Dat verhoogt natuurlijk de fun factor van deze mountainbikeroutes in Limburg. Je komt nauwelijks op asfalt en je rijdt zeker 95% van de tijd onverhard.Veldwegen, single trails, hellingen, snelle afdalingen en mooie paadjes in een landschappelijk fantastische omgeving.De ondergrond varieert:  gras, harde dirt-roads, kiezelpaden, wortelpassages en water. Bij droog weer weinig profiel achter en knobbeltjes vóór. Bij nat weer (in de voorafgaande week), twee maal knobbeltjes :)Bijvoorbeeld Racing Ralph achter en Rocket Ron vóór, bij droog weer of twee maal Nobby Nick bij natte omstandigheden. Zelf rijd ik het hele jaar Maxxis: Ikon achter en de  Ardent vóór.

 

1

Dag 1 Tricky Tracy

Het mountainbiken start met een kort klimmetje onder het spoortunneltje naar het schitterende dal van Euverem. Het uitzicht tijdens het mountainbiken is adembenemend en de afdaling vaak verraderlijk! De route voert je vervolgens door natuurgebied het Geerendal. MTB tochten maken in dit landschap is een unieke ervaring. Je rijdt vandaag ook de legendarische (asfalt) beklimming van de Keutenberg en gaat via omzwervingen verder richting Gulpen. Vervolgens ga je op weg naar Bemelen en de Bergse heide met de wilde Galloway runderen, wilde zwijnen en Konikpaarden. Dan op weg via een stukje van het Ingendael naar je hotel in Valkenburg, waar je bagage op je wacht.
2

Dag 2 Heavy Henry

Ben je goed hersteld of heb je een biertje teveel gehad…?  Vandaag ga je gelijk een technische uitdaging aan in het Rotspark en langs de Bergse Heide. Het eerste uur kronkelt het alle kanten op. Daarna maken we de oversteek naar het deel rondom St. Geertruid. We tikken de Belgische grens aan bij Mheer. Een prachtig traject met veldwegen en mooie trails. Langzaam draaien we  terug door het schitterende Geerendal. Hier kronkelt het op en af. Een waanzinnig mooi gebied, maar deze laatste klimmetjes zul je echt wel gaan voelen.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.