Trans-Limburg mountainbike weekend routes

De mountainbike routes in Limburg zijn beroemd en berucht! Dat verhoogt natuurlijk de fun factor van deze mountainbikeroutes in Limburg. Je komt nauwelijks op asfalt en je rijdt zeker 95% van de tijd onverhard.Veldwegen, single trails, hellingen, snelle afdalingen en mooie paadjes in een landschappelijk fantastische omgeving.De ondergrond varieert:  gras, harde dirt-roads, kiezelpaden, wortelpassages en water. Bij droog weer weinig profiel achter en knobbeltjes vóór. Bij nat weer (in de voorafgaande week), twee maal knobbeltjes :)Bijvoorbeeld Racing Ralph achter en Rocket Ron vóór, bij droog weer of twee maal Nobby Nick bij natte omstandigheden. Zelf rijd ik het hele jaar Maxxis: Ikon achter en de  Ardent vóór.

[/timeline_item]

1

Dag 1 Brutal Brutus

Yeeha, vandaag mag je lekker aan de bak met je mountainbike. Direct na de start ga je het rotspark in. Via de steile en technische klim met haarspeldbochten begeef je je naar de kop van de Cauberg. Je doorkruist de Bergse heide over prachtige hoogtepaden en gaat op weg naar het plaatsje Noorbeek in het 5-sterren landschap op de grens met België. De vergezichten en heerlijke trails maken de mtb routes hier tot een waar genot. Vlak na het passeren van de grenspaal begint een super trail met keizel, keien, wortelen, kuilen en snelle bochten. Mountainbike tochten als deze vind je niet snel terug in Nederland! Dit is super lekker mountainbiken! Je wordt vandaag mentaal en fysiek op de proef gesteld.
2

Dag 2 Heavy Henry

Ben je goed hersteld of heb je een biertje teveel gehad…?  Je gaat nog een keertje via het Bovenste bos de grens over naar Teuven en steekt gelijk weer terug naar Nederland. Hier wacht de beklimming van de Camerig op je. Vervolgens doorsteken naar Gulpen gaat via een kort verbindingsstukje. Hier moet je nog behoorlijk stevig aan de bak. Het landschap, het rijplezier en de zware mtb routes naar Valkenburg, met een heel vervelende laatste beklimming naar de Wilhelmina toren, vormen een schitterende finale van dit dagje mountainbiken. Het blijft doorbikkelen tot de laatste meters.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.
Zaterdag: 82 km en 1400 hm Light: 48 km en 740 hm.
Zondag: 74 km en 1700 hm Light 49 km en 1150 hm.