Trans-Limburg mountainbike comfort | routes

Bij de comfort versie slaap je twee nachten in hetzelfde hotel. Dit brengt wat meer rust en is relaxter. Je overnacht twee nachten in Vijlen, hèt Nederlandse bergdorpje. Vijlen biedt ons de mogelijkheid om het drie grenzengebied op te nemen in de route. Hier vinden we het Aachener wald, schitterend schotterstrassen door het bos, mooie afdalingen lekkere beklimmingen. Dit gebied biedt een mooie aanvulling op de Limburgse tracks.

1

Dag 1 Op naar Vijlen

Je mag gelijk aan de bak met je mountainbike. Vandaag is gelijk al een schitterende route. Rijders die onze klassiekerversie al eens gereden hebben, zullen de vele highlights herkennen. Omdat de route vaak in tegengestelde richting loopt biedt deze toch een volledig nieuwe ervaring. Via een verrassend stuk rondom het Eyserbos daal je af naar Eys. Een leuke plek om te lunchen. Na de lunch volgt het finale stuk naar Vijlen. Het meest klimwerk heb je inmiddels gedaan. Landwegen en hier en daar nog een beklimming met een verfrissende waterdoorsteek ( je kan ook het bruggetje nemen…) leiden je naar Vijlen.
2

Dag 2 Duitsland en Belgie

Met het ontbijtje achter de kiezen zet je koers naar een bijzonder leuk stukje op de grens van Duitsland en Nederland. Via een deel van het Aachener Wald trek je de grens over naar Belgie. Het Aachener Wald kent brede paden met verrassende downhils. Trailliefhebber? This is it! Zodra je de grens met Nederland passeert wacht je nog een pittige finale. Pittig klimwerk, single trails technische passages en een waanzinnig landschap laten je mounainbikershart sneller kloppen. Je zult moe maar zeer voldaan aankomen bij je hotel in Vijlen.
3

Dag 3 Kris kras naar Valkenburg

Een aaneenschakeling van de mooiste routes, trails en verbindingswegen vormt de route terug naar Valkenburg. We pakken nog één keertje uit met het beste wat we te bieden hebben. Het is inmiddels dag 3 en dat begin je te voelen. De route is echter zo waanzinnig mooi, dat je wilt blíjven fietsen….  Je finisht vandaag bij de startlocatie, de AGRXP.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen of je de normale of light versie pakt op die dag.
Vrijdag: 60 km en 1350 hm Light: 45 km en 950 hm.
Zaterdag: 65 km en 1450 hm Light: 46 km en 1100 hm.
Zondag: 60 km en 1500 hm Light: 49 km en 1100 hm.