Onze GPS MTB routes Limburg zijn waanzinnig!

Hier vind je de belangrijkste informatie over de GPS routes Limburg, de mountainbikeroutes van de Trans Limburg. Zoals je kunt zien aan het hoogteprofiel, gaat het continue omhoog en omlaag.

MTB routes Limburg zijn beroemd en berucht! Dat verhoogt natuurlijk de fun factor van deze mountainbikeroutes in Limburg. Je komt nauwelijks op asfalt en je rijdt zeker 95% van de tijd onverhard.

Veldwegen, single trails, hellingen, snelle afdalingen en mooie paadjes in een landschappelijk fantastische omgeving.

De ondergrond varieert:  gras, harde dirt-roads, kiezelpaden, wortelpassages en water. Bij droog weer weinig profiel achter en knobbeltjes vóór. Bij nat weer (in de voorafgaande week), twee maal knobbeltjes :)Bijvoorbeeld Racing Ralph achter en Rocket Ron vóór, bij droog weer of twee maal Nobby Nick bij natte omstandigheden. Zelf rijd ik het hele jaar Maxxis: Ikon achter en de  Ardent vóór.

Bandenspanning bepaal je per dag. Start met 2,5 bar en laat dan leeg, naar gelang de staat van de ondergrond. MTB routes Limburg zijn gevarieerd. Soms grint, dan weer boomwortels, dikke keien, natte bladeren. Dit maakt de keuze niet heel makkelijk. Maar ga op zeker en kies voor een goed profiel en start dagelijks met een stevige druk in de banden. Dan kun je makkelijk aanpassen.

1

Dag 1 Tricky Tracy*

Het mountainbiken start met een kort klimmetje onder het spoortunneltje naar het schitterende dal van Euverem. Het uitzicht tijdens het mountainbiken is adembenemend en de afdaling vaak verraderlijk! De route voert je vervolgens door natuurgebied het Geerendal. MTB tochten maken in dit landschap is een unieke ervaring. Je rijdt vandaag ook de legendarische (asfalt) beklimming van de Keutenberg en gaat via omzwervingen verder richting Gulpen. Vervolgens ga je op weg naar Bemelen en de Bergse heide met de wilde Galloway runderen, wilde zwijnen en Konikpaarden. Dan op weg naar je hotel in Houthem waar je bagage op je wacht.

 

Bekijk hieronder de GPS routes Limburg van Trans-limburg

Klik hier om de routes in het veld hieronder te laden

  • 60 km, 1200 hm

2

Dag 2 Brutal Brutus

Yeeha, vandaag mag je alweer lekker aan de bak met je mountainbike. Na een heerlijk ontbijtbuffet verlaat je Houthem via het landgoed van Chateau St. Gerlach en het Ingendael. Via het rotspark klim je via de steile en technische klim met haarspeldbochten naar de kop van de Cauberg. Je doorkruist de Bergse heide over prachtige hoogtepaden en gaat op weg naar het plaatsje Noorbeek in het 5-sterren landschap op de grens met België. De vergezichten en heerlijke trails maken de mtb routes hier tot een waar genot. Vlak na het passeren van de grenspaal begint een super trail met keizel, keien, wortelen, kuilen en snelle bochten. Mountainbike tochten als deze vind je niet snel terug in Nederland! Dit is super lekker mountainbiken! Je wordt vandaag mentaal en fysiek op de proef gesteld.

  • Dit is een heftig dagje: 80 km, 1400 hm.

3

Dag 3 Heavy Henry

De twee voorafgaande dagen ga je vandaag zeker voelen. Je gaat nog een keertje via het Bovenste bos de grens over naar Teuven en steekt gelijk weer terug naar Nederland. Hier wacht de beklimming van de Camerig op je. Vervolgens doorsteken naar Gulpen gaat via een kort verbindingsstukje. Hier moet je nog behoorlijk stevig aan de bak. Het landschap, het rijplezier en de zware mtb routes naar Valkenburg, met een heel vervelende laatste beklimming naar de Wilhelmina toren, vormen een schitterende finale van dit dagje mountainbiken. Het blijft doorbikkelen tot de laatste meters.

  • Start deze laatste dag op tijd! 74 km, 1700 hm
  • Deel 1 van dag 3

  • Deel 2 van dag 3