Trans-Limburg mountainbike klassieker | routes

De mountainbike routes in Limburg zijn beroemd en berucht! Dat verhoogt natuurlijk de fun factor van deze mountainbikeroutes in Limburg. Je komt nauwelijks op asfalt en je rijdt zeker 95% van de tijd onverhard.Veldwegen, single trails, hellingen, snelle afdalingen en mooie paadjes in een landschappelijk fantastische omgeving.De ondergrond varieert:  gras, harde dirt-roads, kiezelpaden, wortelpassages en water. Bij droog weer weinig profiel achter en knobbeltjes vóór. Bij nat weer (in de voorafgaande week), twee maal knobbeltjes :)Bijvoorbeeld Racing Ralph achter en Rocket Ron vóór, bij droog weer of twee maal Nobby Nick bij natte omstandigheden. Zelf rijd ik het hele jaar Maxxis: Ikon achter en de  Ardent vóór.

1

Dag 1 Tricky Tracy

Het mountainbiken start met een kort klimmetje onder het spoortunneltje naar het schitterende dal van Euverem. Het uitzicht tijdens het mountainbiken is adembenemend en de afdaling vaak verraderlijk! De route voert je vervolgens door natuurgebied het Geerendal. MTB tochten maken in dit landschap is een unieke ervaring. Je rijdt vandaag ook de legendarische (asfalt) beklimming van de Keutenberg en gaat via omzwervingen verder richting Gulpen. Vervolgens ga je op weg naar Bemelen en de Bergse heide met de wilde Galloway runderen, wilde zwijnen en Konikpaarden. Dan op weg naar je hotel in Houthem waar je bagage op je wacht.
2

Dag 2 Brutal Brutus

Yeeha, vandaag mag je alweer lekker aan de bak met je mountainbike. Na een heerlijk ontbijtbuffet verlaat je Houthem via het landgoed van Chateau St. Gerlach en het Ingendael. Via het rotspark klim je via de steile en technische klim met haarspeldbochten naar de kop van de Cauberg. Je doorkruist de Bergse heide over prachtige hoogtepaden en gaat op weg naar het plaatsje Noorbeek in het 5-sterren landschap op de grens met België. De vergezichten en heerlijke trails maken de mtb routes hier tot een waar genot. Vlak na het passeren van de grenspaal begint een super trail met keizel, keien, wortelen, kuilen en snelle bochten. Mountainbike tochten als deze vind je niet snel terug in Nederland! Dit is super lekker mountainbiken! Je wordt vandaag mentaal en fysiek op de proef gesteld.
3

Dag 3 Heavy Henry

De twee voorafgaande dagen ga je vandaag zeker voelen. Je gaat nog een keertje via het Bovenste bos de grens over naar Teuven en steekt gelijk weer terug naar Nederland. Hier wacht de beklimming van de Camerig op je. Vervolgens doorsteken naar Gulpen gaat via een kort verbindingsstukje. Hier moet je nog behoorlijk stevig aan de bak. Het landschap, het rijplezier en de zware mtb routes naar Valkenburg, met een heel vervelende laatste beklimming naar de Wilhelmina toren, vormen een schitterende finale van dit dagje mountainbiken. Het blijft doorbikkelen tot de laatste meters.

 

Je kunt dagelijks bij de start kiezen voor de light of heavy versie.
Vrijdag: 68 km en 1300 hm Light: 47 km en 1050 hm.
Zaterdag: 82 km en 1450 hm Light: 47 km en 675 hm.
Zondag: 75 km en 1750 hm Light: 50 km en 1150 hm.