Racefiets schoonmaken

Racefiets schoonmaken

Waarmee maak je de racefiets schoon?

Voor het voorreiningen wordt een hogedrukreininger afgeraden. Gebruik een gewone tuinslang. met een verstelbare sproeikop.  De hoge druk spuit ook water IN het frame, wat voor roest kan zorgen. Ook wordt olie en vet van belangrijke onderdelen verwijderd. Niet handig. Pak twee emmers. Eentje met een niet agressief schoonmaakmiddelen en eentje met schoon water.  Twee vaatdoekjes en twee theedoeken of oude handdoeken en twee harde borstels met een stevige greep. Ik koop ze bij Kruitvat. Het lijkt op een strijkijzer met plastic haren aan de onderkant. Goede grip  en goedkoop.

Waar begin je?

Begin met ketting en tandwielen. JE kunt een kettingreiniger apparaatje gebruiken, maar gewoon met een doekje met afwasmiddel gaat ook prima. Het achterwiel haal je er het beste uit, nadat je de kettting hebt gedaan. Dan kun je de cassette insprayen met een oplosmiddel en dan met de harde borstel schoonborstelen. Daarna afspoelen met water. Vervolgens doe je de voortandwielen met dezelfde stevige borstel. ook inspuiten met ontvetter en afspoelen. Dan is het tijd voor het frame. Gewoon met alledaags afwasmiddel. Goed om de remklauwen heen werken. De velgen en de zijkant van de band kan je het beste doen met ook zo’n Kruitvatborstel. Gaat super snel. Uiteraard niet die van de ketting gebruiken. Als je dit klaar hebt, achterwiel er weer in en alles afspoelen.

Bling bling ?

Er si speciale Bike Polish op de markt. Als je je fiets goed hebt gepoetst en afgedroogd, kan je hem met bike polish verwennen. Je fiets gaat blinken als een gek en bijkomend voordeel is, dat vuil minder snel gaat hechten.. Interesse in schoonmaakmiddeltjes? Klik hier.

Zoek je nog iets, bekijk dan hier alle items

Bekijk ons reisaanbod

Wandelprogramma voor partners

Je partner is onderweg op de fiets en jij kunt al wandelend genieten van de heerlijke natuur. 's avonds zijn jullie in hetzelfde hotel. Uitsluitend in combinatie met de Klassieker programma's (RACE en MTB)

Wandel weekend Zuid-Limburg

Twee dagen fantastisch wandelen met één overnachting onderweg. Heerlijk genieten van de Limburgse heuvels. Schitterende vergezichten, leuke dorpjes en natuurlijk een goed hotel. Het diner is inbegrepen.

Trans-Limburg de wandel klassieker

Dit is puur genieten. Drie schitterende! wandelingen door Zuid-Limburg en een stukje Voerstreek (B). Twee overnachtingen in een uitstekend hotel incl. diner zijn inbegrepen. Prachtige natuur, en schitterende vergezichten. Een aanrader!
Trans_limburg_wielrennen
Twee dagen

Gemengd RACE weekend met gids

Twee dagen op pad met de gidsen van Trans-Limburg. Twee overnachtingen in het Black Label hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Laat je verrassen door onze gidsen.
ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Twee dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in het Black Label hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
racefiets weekend ladies only Trans Limburg
Twee dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in het Black Label hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.
Luxemburg mtb
Drie dagen

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS

Racefiets weekend Zuid-Limburg

Heb je wat minder tijd, maar wil je wel optimaal genieten? Dan is dit een heerlijk racefiets weekend voor je. Één overnachting onderweg en twee geweldige routes. Start op zaterdag, finish op zondag. Optimaal genieten!

Mountainbike weekend Zuid-Limburg

Heb je wat minder tijd, maar wil je wel optimaal genieten? Dan is dit een heerlijk MTB weekend voor je. Één overnachting onderweg en twee geweldige routes. Start op zaterdag, finish op zondag. Optimaal genieten!

Trans-Limburg Racefiets comfort

Drie waanzinnig fantastische racefiets routes over verkeersluwe wegen. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike comfort

Drie waanzinnig mooie routes. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. De MTB routes zijn werkelijk schitterend en uitdagend. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

Over de auteur

client-photo-1
Patrick Dieteren

Commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.