Racefiets schoonmaken

Waarmee maak je de racefiets schoon?

Voor het voorreiningen wordt een hogedrukreininger afgeraden. Gebruik een gewone tuinslang. met een verstelbare sproeikop.  De hoge druk spuit ook water IN het frame, wat voor roest kan zorgen. Ook wordt olie en vet van belangrijke onderdelen verwijderd. Niet handig. Pak twee emmers. Eentje met een niet agressief schoonmaakmiddelen en eentje met schoon water.  Twee vaatdoekjes en twee theedoeken of oude handdoeken en twee harde borstels met een stevige greep. Ik koop ze bij Kruitvat. Het lijkt op een strijkijzer met plastic haren aan de onderkant. Goede grip  en goedkoop.

Waar begin je?

Begin met ketting en tandwielen. JE kunt een kettingreiniger apparaatje gebruiken, maar gewoon met een doekje met afwasmiddel gaat ook prima. Het achterwiel haal je er het beste uit, nadat je de kettting hebt gedaan. Dan kun je de cassette insprayen met een oplosmiddel en dan met de harde borstel schoonborstelen. Daarna afspoelen met water. Vervolgens doe je de voortandwielen met dezelfde stevige borstel. ook inspuiten met ontvetter en afspoelen. Dan is het tijd voor het frame. Gewoon met alledaags afwasmiddel. Goed om de remklauwen heen werken. De velgen en de zijkant van de band kan je het beste doen met ook zo’n Kruitvatborstel. Gaat super snel. Uiteraard niet die van de ketting gebruiken. Als je dit klaar hebt, achterwiel er weer in en alles afspoelen.

Bling bling ?

Er si speciale Bike Polish op de markt. Als je je fiets goed hebt gepoetst en afgedroogd, kan je hem met bike polish verwennen. Je fiets gaat blinken als een gek en bijkomend voordeel is, dat vuil minder snel gaat hechten..  Interesse in schoonmaakmiddeltjes? Klik hier.

Zoek je nog iets, bekijk dan hier alle items

Bekijk ons reisaanbod

fietsen met gids
Twee dagen

Limburg loves you gids weekenden

Een geweldig mtb of racefiets weekend in Zuid-Limburg. Je verblijft exclusief op een unieke locatie. Wij regelen top gidsen met super routes, de overnachtingen, back-up, eten en drinken, .... alles. Dit is een droom weekend waarin alles van A tot Z klopt. Een schitterend weekend wacht op je.  
ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Drie dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een Valkenburgs hotel en diner op zaterdag avond zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
ladies only fietsweekend limburg
Drie dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een gezellig hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.
mountainbiken luxemburg
Drie dagen

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS. Ik denk dat dit ons mooiste MTB programma is. Hier zit alles in!

Trans-Limburg Racefiets comfort

Drie waanzinnig fantastische racefiets routes over verkeersluwe wegen. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike comfort

Drie waanzinnig mooie routes. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. De MTB routes zijn werkelijk schitterend en uitdagend. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

Commentaar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.