Schijfremmen mtb piepen

Wat te doen?

– Check of je remrotors nog recht lopen.  De remrotors ( de schijven zelf) kun je recht trekken met een verstelbare moersleutel. Is de vervorming te groot, dan moet je de schijf echter vervangen.

– Maak de rotor (schijven)  schoon met een goede ontvetter. Er is ook speciaal schoonmaakmiddel voor schijfremmen te koop. Let op met olie of vet op je schijf of blokken. Zeker oppassen als je regelmatig gebruik maakt van een telflon spray of WD40 o.i.d  Dek de schijf en remklauw af met een doek, voordat je een spray gaat gebruiken.

– Daarna is het de beurt aan de remblokjes. Kijk of ze nog niet versleten zijn (indien wel: vervangen), vuil zijn (je kunt het vuil eraf branden of met grof schurpapier bijschuren) Vijlen kan ook.

Dit is ècht iets voor jou: drie dagen biken met Trans-Limburg. Bekijk het Trans-Limburg programma voor mountainbikers

– Piepende rem oplossen tijdens het fietsen? Breng wat modder aan op de remmen en rem hard. Door de wrijving kan het vuil op rotor en blokje verdwijnen

– Controleer je remklauwen.  De schijf moet in het midden lopen. Je kunt het goed zien als je een lampje (van je telefoon) gebruikt. Is dat niet het geval, maak de bouten los waarmee de hoef aan het frame of de vork is bevestigd, druk de remhendel in en maak de bouten opnieuw vast. Normaal staat de remhoef dan weer juist.

Bij de Trans-Limburg maak je heel wat hoogtemeters. Dus ga je ook veel bergaf (gelukkig). Het is voor de Trans-Limburg dus belangrijk dat je remmen in orde zijn.
Wist je nog niet wat de Trans-Limburg is? Dit is hèt driedaagse MTB evenement van Nederland. Bekijk hier maar eens onze Trans-Limburg Mountainbike programma’s

Zoek je nog iets, bekijk dan hier alle items

Bekijk ons reisaanbod

fietsen met gids
Twee dagen

Limburg loves you gids weekenden

Een geweldig mtb of racefiets weekend in Zuid-Limburg. Je verblijft exclusief op een unieke locatie. Wij regelen top gidsen met super routes, de overnachtingen, back-up, eten en drinken, .... alles. Dit is een droom weekend waarin alles van A tot Z klopt. Een schitterend weekend wacht op je.  
ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Drie dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een Valkenburgs hotel en diner op zaterdag avond zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
ladies only fietsweekend limburg
Drie dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een gezellig hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.
mountainbiken luxemburg
Drie dagen

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS. Ik denk dat dit ons mooiste MTB programma is. Hier zit alles in!

Trans-Limburg Racefiets comfort

Drie waanzinnig fantastische racefiets routes over verkeersluwe wegen. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike comfort

Drie waanzinnig mooie routes. Je overnacht twee maal in hetzelfde hotel onderweg. Lekker comfortabel dus. De MTB routes zijn werkelijk schitterend en uitdagend. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

Commentaar

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.