Tubeless of tubeless ready

Zin om aan de bak te gaan in Limburg. Trans-Limburg voor mountainbikers is het echte werk!

Tubeless wil zeggen dat je een velg hebt waar je een tubeless band opzet. Latex erin tegen gaatjes, oppompen en knallen. Tubeless ready wil zeggen dat je velg wel een tubeless band kàn hebben, maar dat je eerst nog wat moet aanpassen. JE moet nl een los tubeless ventiel plaatsen en speciaal tubeless velglint. Dan kan je met een tubeless ready velg ook tubeless rijden.
De twee grote voordele van tubeless rijden?
-je kunt met een lage bandenspanning rijden. Als je een binnenband hebt liggen en je knalt op een steen, krijg je een snake bite. Ofwel: de binnenband wordt tussen de buitenband en de velg plat gedrukt. Hierdoor ontstaan ter hoogte van de velgrand twee gaatjes in de binnenband. Vandaar de naam snake bite. Bij een zachte en modderige ondergrond geeft een zachte band veel meer grip. Dus is het wenselijk met een zachte band te rijden. Met tubeless kan dat dus.
-tweede grote voordeel is dat kleine gaatjes door glas, steentjes of doorns, doorgaans direct gedicht worden door de latex in de band. Hierdoor rijd je dus amper nog lek. Laatst verwisselde ik mijn oude band en trof ik maar liefst twaalf doorns aan in mijn binnenband. Dat zou dus normaliter 12 keer lek rijden zijn geweest. Een enorm voordeel dus om met latex te rijden.
Zeker voor de Trans-Limburg met tamelijk wat keien en veel Meidoornhagen een echte aanrader.

Wist je nog niet wat de Trans-Limburg is? Dit is hèt driedaagse MTB evenement van Nederland. Bekijk hier maar eens onze Trans-Limburg Mountainbike programma’s

 

 

Wil je er diep induiken, lees dan dit artikel

Bekijk ons reisaanbod

ladies mtb only weekend Trans-Limburg
Drie dagen

Ladies only MTB weekend met gids

Dit weekend Mountainbike je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een Valkenburgs hotel en diner op zaterdag avond zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze gidsen kennen alle paadjes en zorgen voor een zorgeloos weekend.
ladies only fietsweekend limburg
Drie dagen

Ladies only RACE weekend met gids

Dit weekend fiets je uitsluitend met andere dames. Twee overnachtingen in een gezellig hotel zijn inbegrepen. Evenals twee schitterende dagtochten. Alles wordt top voor je geregeld. Onze Trans-Limburg gidsen zorgen voor een zorgeloos weekend.

Mountainbike weekend in Luxemburg

Drie dagen door biken door canyons, bossen en velden. Mountainbiken pur sang. Dit is voor de èchte liefhebber. Een bijzondere ervaring. Drie overnachtingen met twee diners in super hotel met wellness. Drie tochten op GPS. Ik denk dat dit ons mooiste MTB programma is. Hier zit alles in!

Trans-Limburg Racefiets klassieker

Voor de èchte racefietser is dit een fantastisch programma. Drie dagen super rijden, tot zelfs ver in België. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.  Genieten en afzien gaan hier hand in hand. Start op vrijdag, finish op zondag.

Trans-Limburg Mountainbike klassieker

Verbaas jezelf over de MTB routes die wij hebben samengesteld. Schitterende omgeving, mooie vergezichten. Het beste dat Limburg te bieden heeft, zit in deze routes! Start op vrijdag, finish op zondag. Twee overnachtingen onderweg zijn inbegrepen.

Commentaar

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.