3 dagen
Aantal dagen
8 / 10
Belasting
Valkenburg
Locatie
april – sept
Periode
18+
Leeftijd

MOUNTAINBIKEN IN LIMBURG OVER DE BESTE MTB ROUTES VAN LIMBURG. TWEE OVERNACHTINGEN ONDERWEG, INCL BAGAGETRANSPORT.

 • Je beleeft het buitenland dicht bij huis met de mtb routes van Trans Limburg
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Uniek in Nederland
 • Geweldige mtb routes door Limburg, door lokale rijders samengesteld
 • Bagagetransport van start tot finish
 • Gratis GPS uitleen en instructies
 • Twee hotelovernachtingen incl. ontbijt inbegrepen
 • Trans Limburg certificaat
 • Mountainbiken in Limburg pur sang!

MTB ROUTES VAN  TRANS LIMBURG LATEN JE HART SNELLER KLOPPEN. MOUNTAINBIKEN IN LIMBURG IS BIJZONDER!

Mountainbiken in Limburg.
We informeren je graag over dit mooie programma.
De MTB routes van Trans Limburg zijn met liefde samengesteld en de mtb routes laten je de mooiste plekjes zien.  Mountainbiken in Limburg is speciaal.  De MTB routes in Limburg voeren over steile beklimmingen en zinderende afdalingen. Genieten en afzien tegelijk.

Vertrek / Aankomst Amstel Goldrace Xperience, Valkenburg
Hier word je ontvangen met koffie en vlaai en kan je je auto parkeren
Briefing Om 09.30 uur start de briefing voor Mountainbikers en Racefietsers. Aansluitend ga je van start voor jouw Trans Limburg avontuur. Wij zorgen voor je bagage.
Afstanden 214 km en 4300 hm mountainbiken, verdeeld over drie waanzinnige dagen.
Kleding en toebehoren
Schoenen, helm, fietsbril 🙂  Per dag: korte broek, shirt met korte mouwen, paar sokken, thermo shirt korte mouw, thermo-shirt lange mouw, armstukken, beenstukken, windstopper, regenjasje, shirt lange mouw (herfstuitvoering), handschoenen kort en lang. Download vanuit de rechter kolom de volledige PDF voor mountainbikers. Dan heb je alle ins and outs incl. routes en hoogteprofielen!
Inclusief
Ontvangst met koffie en vlaai Twee overnachtingen onderweg
GPS leenapparatuur met uitleg Transport van alle bagage
Drie top! routes Onvergetelijke ervaring
Finisher certificaat

Ontvangst

Op de eerste dag meld je je bij de bar van de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg. De AGXP wordt door Trans Limburg gebruikt als uitvalsbasis en finishlocatie van dit heerlijke weekend mountainbiken in Limburg. De auto kan hier geparkeerd worden. De mountainbiketochten staan garant voor een heerlijke MTB vakantie. Om 09.30 uur start de briefing voor Mountainbikers en Racefietsers. Tijdens de briefing wordt de gang van zaken omtrent het mountainbiken uitgelegd, de routes besproken en is er uitleg over de GPS. Na de briefing wordt de bagage verzameld en ga je op pad. Ieder groepje rijdt individueel. Je wordt dus niet gemixt met andere deelnemende groepen. Uiteraard word je tijdens de briefing getrakteerd op een heerlijke kop koffie en een stukje Limburgse vlaai. Aansluitend ga je drie dagen mountainbiken over de mooiste MTB routes van Zuid Limburg.

Hotels

Tijdens de Trans Limburg roadtrip overnacht je twee maal onderweg. Wij boeken de hotels voor je. Fletcher in Houthem St. Gerlach en Fletcher in Noorbeek. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en beschikken allen over éénpersoons bedden en douche en toilet. ’s avonds raden we je aan om gebruik te maken van het drie gangen diner. Er wordt een prima keuzemenu geserveerd voor slechts € 34,50 p.p.p.d.  Je hoeft maar aan te schuiven, wat wel zo relaxed is na een dag buffelen… En de porties zijn ruim voldoende 🙂

Finish

Op de derde dag finish je in weer in de AGRXP, waar ook je auto geparkeerd staat. Hier is gelegenheid tot douchen en kun je je fiets afspuiten.

Certificaat

Alle finishers ontvangen op de laatste dag het felbegeerde Trans Limburg certificaat. Een mooie herinnering aan een geweldig weekend mountainbiken in Limburg. Je zult terugkijken op drie fantastische MTB tochten. Gefeliciteerd!

Ben je ook de trotse bezitter van een racefiets, kom dan ook eens wielrennen in Limburg. Dat is ook super gaaf! Of zoek je het letterlijk en figuurlijk wat hogerop, dan is mountainbiken in Oostenrijk ook een mogelijkheid. Of heb je niet zoveel zin om je in te spannen, kom dan super relaxed e-biken in Limburg. Maar misschien wil je je wandelschoenen eens uittesten. Dan kom je natuurlijk wandelen in Limburg. Allemaal heerlijke buitenlucht avonturen!

1

Dag 1 Tricky Tracy*

Het mountainbiken start met een kort klimmetje onder het spoortunneltje naar het schitterende dal van Euverem. Het uitzicht tijdens het mountainbiken is adembenemend en de afdaling vaak verraderlijk! De route voert je vervolgens door natuurgebied het Geerendal. MTB tochten maken in dit landschap is een unieke ervaring. Je rijdt vandaag ook de legendarische (asfalt) beklimming van de Keutenberg en gaat via omzwervingen verder richting Gulpen. Vervolgens ga je op weg naar Bemelen en de Bergse heide met de wilde Galloway runderen, wilde zwijnen en Konikpaarden. Dan op weg naar je hotel in Houthem waar je bagage op je wacht.

Klik hier om de routes in het veld hieronder te laden

 • 60 km, 1200 hm
Totale afstand: 65148 m

2

Dag 2 Brutal Brutus

Yeeha, vandaag mag je alweer lekker aan de bak met je mountainbike. Na een heerlijk ontbijtbuffet verlaat je Houthem via het landgoed van Chateau St. Gerlach en het Ingendael. Via het rotspark klim je via de steile en technische klim met haarspeldbochten naar de kop van de Cauberg. Je doorkruist de Bergse heide over prachtige hoogtepaden en gaat op weg naar het plaatsje Noorbeek in het 5-sterren landschap op de grens met België. De vergezichten en heerlijke trails maken de mtb routes hier tot een waar genot. Vlak na het passeren van de grenspaal begint een super trail met keizel, keien, wortelen, kuilen en snelle bochten. Mountainbike tochten als deze vind je niet snel terug in Nederland! Dit is super lekker mountainbiken! Je wordt vandaag mentaal en fysiek op de proef gesteld.

 • Dit is een heftig dagje: 80 km, 1400 hm.
Totale afstand: 81833 m

3

Dag 3 Heavy Henry

De twee voorafgaande dagen ga je vandaag zeker voelen. Je gaat nog een keertje via het Bovenste bos de grens over naar Teuven en steekt gelijk weer terug naar Nederland. Hier wacht de beklimming van de Camerig op je. Vervolgens doorsteken naar Gulpen gaat via een kort verbindingsstukje. Hier moet je nog behoorlijk stevig aan de bak. Het landschap, het rijplezier en de zware mtb routes naar Valkenburg, met een heel vervelende laatste beklimming naar de Wilhelmina toren, vormen een schitterende finale van dit dagje mountainbiken. Het blijft doorbikkelen tot de laatste meters.

 • Start deze laatste dag op tijd! 74 km, 1700 hm
 • Deel 1 van dag 3
Totale afstand: 32538 m
 • Deel 2 van dag 3
Totale afstand: 42300 m

Als startlocatie gebruikt Trans Limburg de Amstel Goldrace Xperience. Dit sportcafé is een ideale uitvalsbasis. Men kan er parkeren, omkleden en douchen en heerlijk eten. Hier verzorgt Trans Limburg de briefing voorafgaande aan de start van jouw avontuur!

mountainbiken in Limburg
mountainbiken in Limburg
215,00326,50
Een tour per persoon
Fantastisch

Boek deze tour

Vul hieronder het aantal deelnemers in. Minimum twee deelnemers, behalve bij Oostenrijk vanaf één deelnemer.

Doorgaan