MOUNTAINBIKEN IN DE OOSTENRIJKSE ALPEN MET GIDSBEGELEIDING. ALL INCLUSIVE  FORMULE.

Geweldig mooie Alpentochten voor individuele mountainbikers. Twee gidsen staan garant voor veilige uitvoering en mogelijkheid om verschillende tempo’s te rijden. De routes zijn fenomenaal! Ook als privé reis te boeken vanaf 8 personen.

Bekijk hier alle info

  • Uniek all inclusive concept
  • Eigen gidsen van Trans Limburg begeleiden de groep(en)
  • Persoonlijk samengestelde routes voor een optimale MTB vakantie
  • Drie volle dagtrips mountainbiken plus een extra halve dagtocht op de dag van vertrek
  • Voor groepen vanaf 8 personen kun je er een privé programma van maken.

Zo ziet het mtb programma voor Oostenrijk uit:

Vertrek / Aankomst Op woensdagavond word je verwacht in Oostenrijk in “My Tirol Hotel” in Biberwier.
Bekijk de startdata
Vertrektijd Na het inchecken is er een gezamenlijk diner en wordt het programma besproken
Duur Vier nachten, drie volle dagen biken en een halve dag, op de dag van vertrek
Afstanden 60 en 80 km per dag
Bekijk de routes
Conditie Indien je al een Trans Limburg op je naam hebt staan, moet het geen probleem zijn om deel te nemen aan dit programma. Maatstaf is wel dat je de Trans Limburg volledig en goed hebt uitgereden, zonder helemaal kapot te zijn gegaan! Mountainbiken in Oostenrijk is beslist geen wedstrijd, maar een belevenistocht. Om te kunnen genieten moet je over een goede conditie en doorzettingsvermogen beschikken. Minimale leeftijd 18 jaar.
PDF
Download onderaan de pagina de routes en paklijst
Prijs € 1299,- ALL INCLUSIVE
Inclusief
All inclusive: Ontbijt, lunch en diner, alle consumptie’s tijdens de maaltijden, vier overnachtingen en dagelijkse gidsbegeleiding Drie hele dagtochten van 60 – 80 km en een halve dagtocht (zondag) inclusiefgidsbegeleiding
Fantastische sfeer tussen enthousiaste deelnemers en ervaren gidsen. Twee bidons, sportdrank en energiebars (dagelijks)  zijn inbegrepen
Exclusief
Vervoer naar “My Tirol Hotel” in Biberwier, Oostenrijk
Reisverzekering met bergsportdekking. Zelf verplicht afsluiten
 

 

Programma overzicht

Dagtochten

Tijdens deze drie dagen zullen we af en toe de auto’s gebruiken om naar de startlocatie van de tocht te rijden. Alle dagen zal er een dagvullend programma gereden worden, waarbij we afhankelijk van de omstandigheden (mens en natuur) tussen de 60 en 80 km per dag zullen rijden. Alle dagen rijd je over waanzinnig mooie trails en Schotterwege. Je hoeft niet per se over bijzonder goede techniek te beschikken, want de Schotterwege zijn goed te berijden. De technische passages en trails zijn niet overdreven lastig. Je bent ongeveer zo’n 7 uur per dag onderweg incl. lunch.

Conditie

Indien je al een Trans Limburg op je naam hebt staan, moet het geen probleem zijn om deel te nemen aan dit programma.  Deze reis is beslist geen wedstrijd, maar een belevingstocht. Om te kunnen genieten moet je wel over een goede basisconditie en doorzettingsvermogen beschikken. De begeleiding wordt gedaan door minimaal twee gidsen, wat ons de mogelijkheid biedt om delen van de dagtochten in verschillende tempo’s te rijden. We ontmoeten elkaar steeds weer bij een hut of aan het einde van een afdaling. Zo proberen we iedereen aan zijn trekken te laten komen!

Training mountainbiken in Oostenrijk

Zorg dat je je basisconditie op orde hebt. Zo’n zes weken voor de reis bouw je je basisconditie wat verder uit. Je hoeft beslist geen lange bergen te gaan trainen, wat in Nederland ook niet mogelijk is, trouwens.  🙂 Belangrijk is dat je een goede duurconditie ontwikkeld. Duurtrainingen met een hoge trapfrequentie zijn ideaal. Zorg dat je de vier laatste weken voorafgaande aan de tocht twee keer in de week een training van 2 uur en 1 keer een training van 3 uur kunt doen. De week voorafgaande aan de tocht rijd je twee keer twee uurtjes duur met wat interval. Dit is echt voldoende!!

Indien je twijfelt of je over voldoende conditie beschikt, neem dan even contact met ons op. De tocht is niet geschikt voor e-bike deelname.

Persoonlijke favorieten

De tochten in deze regio heb ik zelf al heel wat keren gereden. De schoonheid van de omgeving, de Oostenrijkse Gemütlichkeit en de variatie en mogelijkheden maken dit tot een van de mooiste MTB gebieden van Europa. De tochten die we in het programma opnemen behoren tot mijn persoonlijke all time favorites! Ik kom hier al 10 jaar en het blijft geweldig!

Hooggebergte en Mountainbiken

Boven de 1500 mtr. kom je terecht in het hooggebergte. De weersomstandigheden kunnen hier een stevig stempel drukken op de mogelijkheden en kunnen ook een gevaar vormen. Het juist inschatten van de mogelijkheden worden per dag beoordeeld en desnoods aangepast.

Verzekering

In verband met de aanwezigheid in het midden- en hooggebergte ben je verplicht je te verzekeren voor reddingsoperaties en calamiteiten in deze omgeving. Een reisverzekering met bergsportdekking is derhalve verplicht.

Reiskosten

Deze vijfdaagse MTB reis bevat vier overnachtingen in het “Hotel My Tirol” met ontbijt, lunches en diners (alle dranken tijdens de diners en lunches zijn inbegrepen) en drie dagen gids begeleiding. Twee bidons, sportdrank en energiebars zijn eveneens inbegrepen. Vervoer naar Biberwier is niet inbegrepen in de reiskosten. De prijs is op basis van tweepersoonskamers. Bij oneven aantallen worden er driepersoonskamers geboekt. Single bookers worden ingedeeld bij deelnemers van hetzelfde geslacht. Voor eenpersoonskamers kan er een toeslag worden berekend.

Is mountainbiken in Oostenrijk misschien iets te pittig, dan hebben we mooie programma’s, zoals mountainbiken in Limburg  , of wellicht heb je een mooie racefiets die je eens wilt laten kennis maken met wielrennen in Limburg. Maar ook e-biken in Limburg behoort tot de mogelijkheden. Mogelijkheden genoeg 🙂 En laten we vooral het wandelen in Limburg niet vergeten!

mountainbiken in Oostenrijk
1.299,00
Een tour per persoon
Fantastisch

Boek deze tour

Kies het aantal deelnemers. Minimum aantal is: twee; Oostenrijk één, deelnemer.

Doorgaan