5 dagen
Aantal dagen
9 / 10
Belasting
Oostenrijkse Alpen
Locatie
juni en september
Periode
18+
Leeftijd

Mountainbiken in  Oostenrijk. Beleef de Oostenrijkse Alpen in vijf geweldige dagen.

  • Uniek all inclusive concept
  • Geen gedoe met geld en bonnetjes. Alles wordt geregeld
  • Eigen gidsen van Trans Limburg begeleiden de groep(en)
  • Veel mogelijkheden om ter plaatse het programma aan te passen
  • Ongelooflijk mooie natuur met onvergetelijke vergezichten
  • Persoonlijk samengestelde routes voor een optimale MTB vakantie
  • Drie volle dagtrips mountainbiken plus een halve dagtocht op de dag van vertrek
  • Mountainbiken in Oostenrijk is SUPER TOLL
  • Voor groepen vanaf 8 personen kun je er een privé programma van maken. Neem dan contact op!

Mountainbiken in Oostenrijk

Programma

Op woensdagavond word je verwacht in Oostenrijk in “My Tirol Hotel” in Biberwier. Na het inchecken is er een gezamenlijk diner en wordt het programma besproken. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden er drie super dagtochten gereden. Mountainbiken is Oostenrijk is niet technischer dan mountainbiken in Limburg. We rijden veelal schotterstrassen, afgewisseld met gave trails, maar nooit super teechnisch! Op de vertrekdag wordt er nog een halve dagtocht gereden en kan iedereen om 14.00 uur de rit naar huis aanvaarden. Tijdens de dagtochten wordt er af en toe gestopt voor een drankje en wordt er ook een goede lunch gebruikt. ’s Avonds maak je je fiets weer in orde voor de dag erna en besluiten we de avond met een heerlijk diner en sterke verhalen…

Vertrek / Aankomst Op woensdagavond word je verwacht in Oostenrijk in “My Tirol Hotel” in Biberwier.
Vertrektijd Na het inchecken is er een gezamenlijk diner en wordt het programma besproken
Afstanden 60 en 80 km per dag
Conditie Indien je al een Trans Limburg op je naam hebt staan, moet het geen probleem zijn om deel te nemen aan dit programma. Maatstaf is wel dat je de Trans Limburg volledig en goed hebt uitgereden, zonder helemaal kapot te zijn gegaan! Mountainbiken in Oostenrijk is beslist geen wedstrijd, maar een belevenistocht. Om te kunnen genieten moet je over een goede conditie en doorzettingsvermogen beschikken
Inclusief
Geen gedoe met geld en bonnetjes. Alles wordt geregeld Afstanden: 60 en 80 km per
dag met gidsbegeleiding
Vier overnachtingen met ontbijt, lunch en diners en dranken Twee bidons, sportdrank en energiebars (dagelijks)  zijn inbegrepen
Exclusief
Vervoer naar “My Tirol Hotel” in Biberwier, Oostenrijk
Reisverzekering met bergsportdekking. Zelf verplicht afsluiten

Dagtochten

Tijdens deze drie dagen zullen we af en toe de auto’s gebruiken om naar de startlocatie van de tocht te rijden. Alle dagen zal er een dagvullend programma gereden worden, waarbij we afhankelijk van de omstandigheden (mens en natuur) tussen de 60 en 80 km per dag zullen rijden. Alle dagen rijd je over waanzinnig mooie trails en Schotterwege. Je hoeft niet per se over bijzonder goede techniek te beschikken, want de Schotterwege zijn goed te berijden. De technische passages en trails zijn niet overdreven lastig. Je bent ongeveer zo’n 7 uur per dag onderweg incl. lunch.

Conditie

Indien je al een Trans Limburg op je naam hebt staan, moet het geen probleem zijn om deel te nemen aan dit programma.  Deze reis is beslist geen wedstrijd, maar een belevingstocht. Om te kunnen genieten moet je wel over een goede basisconditie en doorzettingsvermogen beschikken. De begeleiding wordt gedaan door minimaal twee gidsen, wat ons de mogelijkheid biedt om delen van de dagtochten in verschillende tempo’s te rijden. We ontmoeten elkaar steeds weer bij een hut of aan het einde van een afdaling. Zo proberen we iedereen aan zijn trekken te laten komen!

Training mountainbiken in Oostenrijk

Zorg dat je je basisconditie op orde hebt. Zo’n zes weken voor de reis bouw je je basisconditie wat verder uit. Je hoeft beslist geen lange bergen te gaan trainen, wat in Nederland ook niet mogelijk is, trouwens.  🙂 Belangrijk is dat je een goede duurconditie ontwikkeld. Duurtrainingen met een hoge trapfrequentie zijn ideaal. Zorg dat je de vier laatste weken voorafgaande aan de tocht twee keer in de week een training van 2 uur en 1 keer een training van 3 uur kunt doen. De week voorafgaande aan de tocht rijd je twee keer twee uurtjes duur met wat interval. Dit is echt voldoende!!

Indien je twijfelt of je over voldoende conditie beschikt, neem dan even contact met ons op. De tocht is niet geschikt voor e-bike deelname.

Persoonlijke favorieten

De tochten in deze regio heb ik zelf al heel wat keren gereden. De schoonheid van de omgeving, de Oostenrijkse Gemütlichkeit en de variatie en mogelijkheden maken dit tot een van de mooiste MTB gebieden van Europa. De tochten die we in het programma opnemen behoren tot mijn persoonlijke all time favorites! Ik kom hier al 10 jaar en het blijft geweldig!

Hooggebergte en Mountainbiken

Boven de 1500 mtr. kom je terecht in het hooggebergte. De weersomstandigheden kunnen hier een stevig stempel drukken op de mogelijkheden en kunnen ook een gevaar vormen. Het juist inschatten van de mogelijkheden worden per dag beoordeeld en desnoods aangepast.

Verzekering

In verband met de aanwezigheid in het midden- en hooggebergte ben je verplicht je te verzekeren voor reddingsoperaties en calamiteiten in deze omgeving. Een reisverzekering met bergsportdekking is derhalve verplicht.

Reiskosten

Deze vijfdaagse MTB reis bevat vier overnachtingen in het “Hotel My Tirol” met ontbijt, lunches en diners (alle dranken tijdens de diners en lunches zijn inbegrepen) en drie dagen gids begeleiding. Twee bidons, sportdrank en energiebars zijn eveneens inbegrepen. Vervoer naar Biberwier is niet inbegrepen in de reiskosten. De prijs is op basis van tweepersoonskamers. Bij oneven aantallen worden er driepersoonskamers geboekt. Single bookers worden ingedeeld bij deelnemers van hetzelfde geslacht. Voor eenpersoonskamers kan er een toeslag worden berekend.

Is mountainbiken in Oostenrijk misschien iets te pittig, dan hebben we mooie programma’s, zoals mountainbiken in Limburg  , of wellicht heb je een mooie racefiets die je eens wilt laten kennis maken met wielrennen in Limburg. Maar ook e-biken in Limburg behoort tot de mogelijkheden. Mogelijkheden genoeg 🙂 En laten we vooral het wandelen in Limburg niet vergeten!

Hieronder een voorbeeldselectie van enkele  favoriete tochten. Ter plaatse wordt beslist welke route we nemen.

Klik hier om de routes in het veld hieronder te laden

Voorbeeld 1.

Totale afstand: 26531 m

Voorbeeld 2.

Totale afstand: 91730 m

Voorbeeld 3.

Totale afstand: 77993 m

Voorbeeld 4.

Totale afstand: 53424 m

We ontvangen je in Hotel My Tirol in Biberwier. Het hotel is hip en trendy en van alle gemakken voorzien voor fietsers. Een ideale uitvalsbasis van waaruit we tal van geweldige mogelijkheden tot onze beschikking hebben.

mountainbiken in Oostenrijk
1.299,00
Een tour per persoon
Nieuw

Boek deze tour

Vul hieronder het aantal deelnemers in. Minimum twee deelnemers, behalve bij Oostenrijk vanaf één deelnemer.

Doorgaan