3 dagen
Aantal dagen
8 / 10
Belasting
Valkenburg
Locatie
mei – sept
Periode
18+
Leeftijd

WIELRENNEN IN LIMBURG. EEN SCHITTERENDE DRIE-DAAGSE UITDAGING. WIELRENNEN IN LIMBURG MET TOP ROUTES, TWEE OVERNACHTINGEN ONDERWEG EN BAGAGETRANSPORT

  • Fietsroutes Limburg: Je beleeft het buitenlandgevoel dicht bij huis
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Uniek in Nederland
  • Geweldige routes, door lokale rijders samengesteld
  • Bagagetransport van start tot finish
  • Gratis GPS uitleen en instructies
  • Twee hotelovernachtingen incl. ontbijt inbegrepen
  • Trans Limburg certificaat
  • Wielrennen in Limburg is wielrennen pur sang!

TRANS LIMBURG MAAKT FIETSEN IN LIMBURG SPECIAAL

Vertrek / Aankomst Amstel Goldrace Xperience, Valkenburg
Vertrektijd Om 09.30 uur start de briefing voor Mountainbikers en Racefietsers
Afstanden 350 km en 5200 hm wielrennen
Kleding Schoenen, helm, fietsbril. Per dag: korte broek, shirt met korte mouwen, paar sokken, thermo shirt korte mouw, thermo shirt lange mouw, armstukken, beenstukken, windstopper, regenjasje, shirt lange mouw (herfstuitvoering), handschoenen kort en lang. Download de PDF voor racefietsers uit de kolom rechts op deze pagina voor de volledige info.
Inclusief
Ontvangst met koffie en vlaai GPS leenapparatuur met uitleg
Transport van je bagage Drie top! routes
Onvergetelijke ervaring Finisher certificaat

Wielrennen  in Limburg

Fietsen in Limburg is bijzonder. De fietsroutes in Limburg leiden je over de pittigste beklimmingen en snelste afdalingen van Nederland. Schrijf je vandaag nog in voor de Trans Limburg. Je zult het zien; deze drie dagen fietsen in Limburg vormen een blijvende herinnering.

Ontvangst

Op de eerste dag meld je je bij de bar van de Amstel Goldrace Xperience in Valkenburg.  Zij verwijzen je door naar de parkeerplaats (te betalen aan de bar) en de kleedlokalen. De AGXP wordt door Trans Limburg gebruikt als uitvalsbasis en finishlocatie van dit heerlijke weekend racefietsen. De racefietstochten staan garant voor een heerlijke drie-daagse vakantie. Om 09.30 uur start de briefing voor Mountainbikers en Racefietsers. Tijdens de briefing wordt de gang van zaken omtrent het racefietsen uitgelegd,  de routes besproken en is er uitleg over de GPS. Na de briefing wordt de bagage verzameld en ga je op pad. Uiteraard word je tijdens de briefing getrakteerd op een heerlijke kop koffie en een stukje Limburgse vlaai. Daarna start je voor een geweldige drie-daags wielrennen.

Hotels

Tijdens de Trans Limburg roadtrip overnacht je twee maal onderweg. Wij boeken de hotels voor je. ***Fletcher in Houthem St. Gerlach en ***Fletcher in Noorbeek. De hotels beschikken over eenvoudige, maar nette kamers met eenpersoons bedden en douche en toilet op de kamer. ’s avonds raden we je aan om gebruik te maken van het drie gangen diner. Er wordt een prima keuzemenu geserveerd voor slechts 34,50 p.p.p.d.  Je hoeft maar aan te schuiven, wat wel zo relaxed is na een dag buffelen!

Finish

Op de derde dag finish je in weer in de AGRXP, waar ook je auto geparkeerd staat. Hier is gelegenheid tot douchen en kun je je fiets afspuiten.

Certificaat

Bij terugkomst ontvangen de finishers allemaal het felbegeerde Trans Limburg certificaat. Een mooie herinnering aan een geweldig weekend fietsen in Limburg. Je zult terugkijken op drie geweldige racefietstochten. Gefeliciteerd!

Ben je toch meer een mountainbiker, kijk dan eens bij mountainbiken in Limburg of  mountainbiken in Oostenrijk. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk komen wandelen in Limburg. Wil je het super relaxed doen, kom dan e-biken in Limburg. Zo relaxed….

1

Dag 1 The beauty*


Na het inladen van je bagage start deze schitterende drie-daagse fietsen in Limburg. Via de geleidelijke beklimming van de Goudsberg (met venijnige laatste meters), verlaat je Valkenburg richting Colmont. Hier rijd je een aantal schitterende verkeersluwe wegen met adembenemende vergezichten; dit is gelijk genieten! De fietsroutes in Limburg zijn gemaakt voor de echte liefhebber. Dat proef je meteen.  Je maakt al snel de nodige hoogtemeters voordat je koers zet richting België. Via een droomroute ga je van Sippenaken, via Remmersdael, naar Aubel. Goed plekje om even te lunchen voordat je de finale ingaat naar Noorbeek. Fietsen in Limburg is fietsen met een beetje buitenland-gevoel. Er is al veel geschreven over fietsroutes in Limburg, maar vandaag heb je het zelf beleefd! Een super dagje wielrennen: 95 km, 1500 hm. Er is ook een light versie* van 75 km. Dit kan op de dag zelf te beslist worden.

Klik hier om de routes in het veld hieronder te laden

Totale afstand: 95643 m
2

Dag 2 The beast

Vandaag ga je stevig aan de bak. De fietsroutes verlaten Limburg en gaan de grens over naar België. Via talloze beklimmingen en steeds in een schitterende landschappelijke omgeving gaat het op naar Spa in België. Af en toe doorkruis je een typisch Belgisch plaatsje waar de stroomkabels in een soort spaghetti langs de gevels bungelen. Het asfalt kent soms slechte stukken met kuilen en gaten; handjes aan het stuur dus.

In Spa kun je een heerlijke lunch gebruiken en beslis je of je over de Rosier gaat, of rechtdoor Spa verlaat. De Rosier is een legendarische klim vanuit Spa, maar de terugweg ( je maakt min of meer een rondje) is ook zeer spectaculair. Op de terugweg naar Nederland kom je nog enkele stevige kuitenbijtertjes tegen. Vandaag ga je het wielrennen in Limburg voelen! Je finisht in Houthem St. Gerlach. 150 km, 2300 hm incl. de beklimming van de roemruchte Rosier (De “light” versie* zonder de Rosier is 124 km, 1750 hm; op de dag zelf te beslissen)

Totale afstand: 151769 m
3

Dag 3 The legend


Na het ontbijt ga je van start voor de finale van deze drie-daagse over de mooiste fietsroutes van Limburg.  De kronkelwegen en de talloze beklimmingen uit de Amstel Goldrace vormen de inspiratie voor deze dag. We hebben een selectie van de highlights gemaakt en deze vorm gegeven in deze prachtige route. Fietsen in Limburg over wegen waar de grote mannen elk jaar koers leveren. Je beleeft de legende van de Amstel Goldrace! Een verrassend mooie dag fietsen in Limburg. Moe, maar voldaan finish je vandaag in de AGRXP. 105 km, 1400 hm. (ook voor deze dag is er een light versie* van 80 km; op de dag zelf te beslissen).
Totale afstand: 104516 m


*Light versie:
Iedere dag heb je de mogelijkheid om een ingekorte variant te rijden van de Trans Limburg. Fietsroutes Limburg bieden voldoende variatie :). Je kunt iedere dag zelf beslissen of je voor de light versie gaat. De overnachting is altijd in hetzelfde hotel als de rijders van de volledige versie. Het kan handig zijn voor deelnemers die een wat mindere vorm hebben of voor als het weer niet mee zit.

Als startlocatie gebruikt Trans Limburg de Amstel Goldrace Xperience. Dit sportcafé is een ideale uitvalsbasis; men kan er parkeren, omkleden, douchen en heerlijk eten. Hier verzorgt Trans Limburg de briefing voorafgaande aan de start van jouw avontuur!

Wielrennen in Limburg
Wielrennen in Limburg
215,00326,50
Een tour per persoon
Ook light versie

Boek deze tour

Vul hieronder het aantal deelnemers in. Minimum twee deelnemers, behalve bij Oostenrijk vanaf één deelnemer.

Doorgaan