Trans-Limburg wandelroutes Limburg

We hebben samen met Jo Knubben stelden we deze twee-daagse samen. Jo is dé wandelgoeroe van Limburg en schrijver van diverse wandelgidsjes. Het resultaat mag er zijn. Een route met één overnachting in het gezellige Slenaken. Beide dagen zijn verschillend, maar even mooi. Je zult aangenaam verrast worden van de vergezichten, Limburgse dorpjes en de ongereptheid van de natuur. Het wandelen in Limburg gaat natuurlijk over heuvels en door dalen. Het kost een beetje inspanning, maar dan krijg je ook wat. Een bijzondere wandelervaring in eigen land.

1

Dag 1 Valkenburg - Slenaken


Dit is een heftig dagje en met  24 km gelijk de langste etappe. De hoogtemeters vallen vandaag wel mee, waardoor de afstand goed te overbruggen is. Je wandelt een kort stukje door Valkenburg en komt vervolgens in het schitterend gebied rondom Euverem. Je vervolgt je weg via de Limburgse wijnberg “Fromberg” en komt zo in Gulpen. Vanaf Gulpen ga je de finale in naar Noorbeek. Ook hier is het landschap schitterend en wordt je verrast door mooie vergezichten. In Noorbeek kun je uitrusten in het gezellige hotel met een keuken met regionale aantrekkingskracht. Een heerlijke plek om twee nachten te verblijven.

 

[/timeline_item]

2

Dag 2 Slenaken - Valkenburg

Deze laatste dag laten we je nogmaals genieten van een bijzonder leuke wandelroute, terug naar Valkenburg. Landsrade, Gulpen en het natuurgebied Geerendal staan op het programma. De beloofd veel goeds. Een lekkere route, niet al te zwaar, maar wel fantastisch mooi!  De ene keer zit je in het dal, dan weer op een hooggelegen plateau. Veel variatie dus, met de finish in Valkenburg als einddoel. Vast en zeker een beetje moe, maar voldaan kom ja aan bij de finishlocatie in de AGRXP.
Je zult terugkijken op twee heerlijke dagen!